Téli akció!

2017/18

Szeretettel várjuk Önt és családját családias vendégházunkban!
Magyar személyzettel, kedvező árakkal, bőséges reggelivel állunk rendelkezésére Mariapfarr központjában, Lungau hó biztos síterepei közelében.

Gyerekbarát, családi sípályák találhatók a közelben, az ingyenes sí busz a háztól 50 méterre levő buszmegállóból indul.  

Akciós ajánlatunk 2017.december 1-től 2018.március 31-ig érvényes, 2 főre,  

 • 3 nap / 2 éj 45.900 Ft/ 2 fő

Kiemelt időszak: 2018. január 30 - március 18.

A kupon előzetes egyeztetés, foglalás után váltható be.

Szobafoglalás e-mailben vagy telefonon, MAGYAR nyelven.

Felárak, kedvezmények, költségek:

·       Kedvezményes éjhosszabbítás: 12.000 Ft/éj/2 fő

·       0-6 éves korig: INGYENES (szülőkkel egy szobában)

·       6-12 éves korig családi apartmanban: 3.000 Ft/éj/gyermek

·       12 éves kortól családi apartmanban: 5.000 Ft/éj/gyermek

·       Családi szoba felár: 6.000 Ft/ 2 éj ( 2 fizető gyermek esetén elengedjük)

·       Üdülőhelyi díj:1,5 EUR/fő/ éj 14 éves kor felett a helyszínen fizetendő

·       Reggeli a helyszínen igényelhető: 12.000 Ft/2 fő/3 éj

·       Szezon felár: 10.000 Ft/

A helyszínen fizetett felárak Euróban fizetendők

 

TIPP: - 5 % kedvezmény a síbérletek árából- Lungau sípályáira!

Salzburg tartomány kedvelt síterepei a közelben:

FONTOS! Időpontfoglalás 2017.december 15-ig, szabad helyek függvényében.

Jelentkezzen emailben vagy telefonon a vásárlás adataival, illetve a megfelelő időponttal.

 

2-3-4 ágyas szobákat kínálunk bőséges reggelivel, családoknak, baráti társaságoknak is.
Minden szoba saját zuhanyzó, WC-vel, TV-vel rendelkezik, a házban WIFI kapcsolat található.
A kertben zárt parkoló áll vendégeink rendelkezésére, a házban pedig fűtött sítároló van.

Az első emeleten 2 db teraszos és egy terasz nélküli 2 ágyas, saját zuhanyzóval, WC-vel, TV-vel, vízforralóval, hűtővel rendelkező szoba található.
A tetőtérben 2 db családi szoba (2+2 fős) és egy saját, külső zuhanyzóval, WC-vel, TV-vel rendelkező stúdió szoba (2+2 fős) került kialakításra, amiben egy kis konyha szolgálja a vendégeink kényelmét.

A családi szobák teraszosak, TV-vel, hűtővel, vízforralóval  és mikróval is rendelkeznek.

Szívesen biztosítunk bobot, szánkót az önfeledt téli szánkózáshoz, a helyi, este kivilágított, a vendégháztól 300 méterre található szánkópálya remek szórakozás családok számára.

A helyi focipályán, mely a vendégháztól kb. 200 méterre található, curlingpálya áll rendelkezésre, mely előzetes egyeztetéssel, megfelelő időjárási körülmények mellett foglalható, szívesen segítünk a megszervezésben!

A vendégház a katolikus templom mellett, a faluközpontban található, 50 méteren belül megtalálható szinte minden: éttermek, bolt, kávéház, stb.
Sípályák:

Fanningberg          

 

Csodás panoráma, széles pályák, barátságos környezet. Itt mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb pályát. A kezdők rögtön a tanulópálya elhagyása után nyugodtan felmerészkedhetnek a csúcsra, hisz a "Familienabfahrt" széles, lankás lejtőjén ők is gond nélkül lecsúszhatnak. 
A bátrabbakat 17 kilométernyi piros és fekete pálya várja, köztük egy csak jól síelőknek ajánlott buckapálya. 

Itt található Ausztria leghosszabb 6-os ülő felvonója, a "Samson" lift, vele párhuzamosan pedig a 6 személyes, fűtött, puha ülésekkel kényeztető Zirbenjet felvonó (mindkét lift lehajtható plexivel ellátott), ami lehetőséget nyújt a szűzhósízés örömeinek felfedezésére. A többi pályától távolabb érintetlen mezők várnak besízésre, melyek aljáról ugyanúgy vissza lehet csúszni a felvonókhoz. 

Családias Hütték várják a sízőket, de esténként az Apres-Ski sem marad el a pálya alján. A síelni már tudó gyerekeknek a "Boszorkányerdő" nyújt szórakoztató perceket. Hetente egyszer "Szánkóparti" van a 2015 méter magasan lévő Hüttében, ahonnan a kivilágított 6 km hosszú szánkópályán csúszhatunk le az alsó nagy parkolóig. 

Mindenkit szeretettel vár minden tudású tanulni vágyót a fanningbergi sí- és snowboard iskola.

Magasság: 1500 - 2050 m
Szintkülönbség: 550 m

Sípályák hossza: 30 km
13 km7 km10 km

Liftek száma: 6
4

Budapest: 527 km, 5 óra 20 perc

 

Speiereck          

A festői szépségű, középkori házakkal tarkított Mauterndorf mellől indul a modern, 8 személyes kiskabinos lift, amely kevesebb, mint 10 perc alatt közel 700 méteres szintkülönbséget tesz meg. Innen enyhébb lejtésű kék pályákon, vagy meredekebb pályákon is vissza lehet csúszni a völgybe. 

A Speiereck csúcsra mindenképp érdemes ellátogatni, ide egy hosszú négyszemélyes ülőlifttel juthatunk fel, az utasokat szeles idő esetén lehajtható plexi védi. A csúcsról induló széles, jól kezelt piros pálya jó része a gerincen halad, így lesiklás közben mindkét irányba csodaszép panoráma tárul elénk. 

Elegendő hó esetén egészen St. Michaelig le lehet csúszni, ahonnan az új 8 személyes Sonnenbahn kiskabinos lift szállítja utasait mindössze 7 perc alatt a hegyre. 

A pályák mellett éttermeket és Internet kávézót is találunk, a legkisebbeket pedig a "Smarty" síóvoda, - iskola és játszótér várja. Különlegesség a gyermekekre méretezett étterem és mászótorony is. 

A 2012/13 szezontól az 1,5 naposnál hosszabb Obertauern síjegyek érvényesek Grosseck - Speiereck síterepre is.

 

Magasság: 1100 - 2400 m
Szintkülönbség: 1300 m

Sípályák hossza: 50 km
26 km17 km7 km

Liftek száma: 9
3

Budapest: 528 km, 5 óra 16 perc

 

 

Katschberg - Aineck   

 

A Karintia és Salzburg tartomány határán fekvő síterület ragyogó lehetőségeket nyújt a különböző sporttevékenységekhez. A 70 km-es pályarendszer 16 felvonót foglal magába. Németül Schischaukel azaz síhinta (sízés egyik hegyről a másikra és vissza) rendszer nyújt különleges élvezetet a hosszú lesiklásokat kedvelőknek. A havat nem csak a magasság, hanem a hóágyúk is garantálják, hiszen a szépen rendben tartott pályák 100 %-a hóágyúzható. Az utóbbi években új négy-, hat- és nyolcszemélyes ülőfelvonókat helyeztek üzembe. 

Akik a salzburgi oldalról közelítik meg a hegyet, megspórolnak egy jókora szerpentint, amit Karintia felől meg kéne mászniuk. A lungaui St. Margarethenből minden gond nélkül elérhető és sízhető az egész pályarendszer. 

A1 
Az A1 megnevezés teljesen tudatos utalás az Ausztriát nyugati irányban átszelő autópályára. A hegytetőről 6 km-en át egyenletes pályalejtéssel lehet a völgy aljáig csúszni. Ennek az egyenletes lejtésnek az oka, hogy korábban az Ainek tetejét St. Margarethennel összekötő pályán egy hosszan tartó szörnyen lankás szakaszon kellett átcsúszni, ami még egyenessiklásban is meglehetősen lassú volt. Az A1 ettől keletre lett kiépítve és így ezen túlságosan is lankás szakaszt kikerülve nyílegyenesen síelhetünk le a völgybe. Az A1 első harmada a régivel megegyezik, aztán egy ismeretlen, új szakasz kezdődik. 

A 2009-ben új nyolcszemélyes kiskabinos lift épült az A1-es pálya felső szakasza mellett, amely két húzóliftet váltott ki! A fejlesztések nem álltak meg, a 2011/12-es szezonra újabb kabinos liftet adtak át, amely a St. Margarethenből induló kétszemélyes lift felső állomásától indul! A két új lift segítségével St. Margarethenből a 2220 méter magas Aineck csúcsra való feljutás az eddigi 40 perc helyett kb. 20 percesre rövidült. 

S1
Sok évi kihagyás után újból üzemel az S1 mely a Katschberg tetejét St. Michaellel köti össze. A pálya nagy átalakításokon esett át: kiszélesítették, az útban lévő fákat kivágták, a két átívelő hidat 1,5 m-rel szélesebbre vették (ugyanis a 60-as évek ratrakjai keskenyebbek voltak a maiaknál, így a hidat 4,5 méterről 6 méterre bővítették). 

Éjszaka 
Sokszor majdnem lehetetlen az Aineck-Katschberg összes ajánlatát kihasználni. Milyen szerencse, hogy minden hétfőn és csütörtökön (19-22 óráig) a Königswiesen pályán éjszaka is síelhetnek! Természetesen a napközben érvényes kártyával. És hogy az élményt még különlegesebbé tegyék, zene kíséri végig a pályán síelőket. Ha lendület ritmusa a zenéjével egyezik, tökéletes az este! Természetesen a két Apre-Ski Hütte és a Königswiesenbahn tetején lévő Hütte is nyitva tart ezen idő alatt. 
2008-ban nemzetközi megmérettetés után Katschberg 3. helyezett lett a "Skiarea" teszten. 

Gyerekeknek 
Katschberg szívében a Köningswiesén a legkisebbek is használhatják a Mini-Jet-Liftet! Egy 300 méter hosszú extrém lankás pálya áll rendelkezésükre, aminek mentén barátságos figurák és lelkesítő feliratok segítik a lecsúszást.

Magasság: 1065 - 2220 m
Szintkülönbség: 1155 m

Sípályák hossza: 70 km
10 km50 km10 km

Liftek száma: 16
8

Budapest: 536 km, 5 óra 30 perc

Obertauern        

100 km szépen karbantartott lejtő, melyek mindegyike a sílécünk lecsatolása nélkül egybesízhető, gyors és modern liftrendszer; 19 libegő, egy kabinos és hat húzólift, továbbá hóbiztosság november végétől egészen május elejéig. Ezek tartoznak Obertauern legfőbb előnyeihez. A sícentrumba több helyről lehet becsatlakozni, így amennyiben Untertauern felől Obertauern irányába haladunk akkor először a négyüléses Kehrkopfot, majd tovább haladva a Zehnerkar kabinost és a Grünwaldkopf libegőt érhetjük el. További parkolóhelyek vannak a Gamsleiten és Schaidberg libegőknél, illetve a hágó másik részénél. Hódeszkásoknak egy funpark is rendelkezésre áll, a kihívásokat kedvelőknek pedig van egy hatalmas buckapálya hegyoldal a Seekareck csúcstól balra, valamint négy időmérő versenypálya is. Éjszakai síelésre szintén lehetőség van minden hétfőn és csütörtökön este 19-22 óráig az Edelweiss libegőnél. 
Újdonság, hogy az 1,5 naposnál hosszabb síjegyek érvényesek a 15 km-re lévő Grosseck-Speiereck síterepre is.

A sícentrum tulajdonképpen egy kráterszerű völgyben helyezkedik el, amelyben sugárirányban hálóznak be a felvonók. Mivel a síterep az erdőhatár fölött fekszik, gyakorlatilag a pályákon kívül bárhol lesízhetünk, természetesen betartva az erre vonatkozó szabályokat. Obertauern egyedülálló különlegessége, hogy sípályái és felvonói egy kört alkotnak, ahogyan a térképen is látszik. A kör neve "Tauernrunde", bármelyik felvonótól indulva a kört végigsíelve visszaérhetünk túránk kiindulópontjához.

További különlegesség, hogy itt találjuk Salzburg tartomány és egész Ausztria egyik legimpozánsabb, legmeredekebb sípályáját a Gamsleiten 2-t. A G2-nek is nevezett sípálya hírhedtségét az is jelzi, hogy különálló honlappal büszkélkedhet, ld.www.gamsleiten2.at
 

Obertauern számára a hírnevet az hozta meg, hogy a sícentrum korai éveiben látogatást tett itt a világhírű brit kultuszcsapat a Beatles, az együttes tagjai ráadásul a "Help" című filmjük forgatása közben ismerkedtek itt a sízés alapjaival. Természetesen a film is világhírre volt ítélve, így világszerte sokmillió emberhez jutott el Obertauern szépsége a filmvásznon. Az együttes látogatásának emlékét azóta is őrzi a "Beatles Bar" nevű zenés szórakozóhely, ahol éjjel-nappal a legendás csapat zenéit hallgathatja a közönség. Ezen felül Obertauernben számtalan hütte, vendéglő és bár várja a sízőket, szórakozni vágyókat, az itt megszokott luxus színvonalú ellátással. A helyi szállás árak elég "húzósak", de a környező falvakban már kedvezőbb áron lehet megszállni.

Magasság: 1630 - 2313 m
Szintkülönbség: 683 m

Sípályák hossza: 100 km
60 km36 km4 km

Liftek száma: 26
19 6

Budapest: 561 km, 5 óra 26 perc

 • Élményfürdő Tamsweg-ben (kb.10 km)
 •  Hegyi gyalogtúrák,
 •  Montain-bike túrák
 •  Golf - kezdőknek is
 •  Íjászat - előgyakorlat nélkül, 5 éves kortól,
 •  Láma-túrák, felnőtteknek és gyerekeknek: rövid túráktól a többnapos túrákig.
 •  Nordic Walking (túrabotokkal, melyek a sífutáshoz hasonlóak, de ez a mozgás a
  normál hegyi gyaloglásnál jobban igénybe veszi az izmokat és a gerincet, és
  több energiát fogyaszt.)


Síiskola, sí-óvoda:
A háztól kb 9 km-re található a Grosseck-Speiereck síterület, amit nem véletlen neveznek "Élmény-hegynek".
A sípálya aljában a hangsúly a kicsiken van, megtalálható itt sí óvoda, síiskola vagy csak síelés nélküli játszóház, amolyan családi napközi.
Amennyiben szeretné gyermekét szakértőkre bízni, úgy jó szívvel ajánljuk a Smarty Land oktatóit, hiszen a mi gyermekeink is itt tanultak meg síelni, és egyáltalán nem zavarta őket, hogy német nyelven kommunikált velük az oktató. Az oktatás naponta 10-15 óráig tart, igény esetén ebéddel együtt, így a szülőknek is van lehetőségük néhány órát a saját tempójukban síelni a 47 km hosszúságú pályákon.


     A legkisebbek 18 hónapos kortól a SMARTY-ALM-ban tölthetik hozzáértő felügyelet mellett a napjukat.200 nm-en csupa játék, és szórakozás.
Vasárnap kivételével minden nap 10-15 óráig nyitva.


A Salzburg tartományban található Mariapfarr évek óta Ausztria legnapfényesebb
üdülőhelye. Az 1100 méteres magasságban a csodásan tiszta levegő gyógyító
hatással van az immunrendszerre, a vérkeringésre. Mariapfarr 1443 óta
híres zarándokhely hagyományos adventi rendezvényekkel. 1815-ben itt íródott a
legközismertebb adventi ének, a "Csendes éj" (Stille Nacht) szövege.

Legyen a vendégünk, foglaljon még idén!

 

 

Gästehaus Jäger

www.zimmeraustria.eu

5571-Mariapfarr

Am Weiher 27.

+36204115520