Túrakerékpárral

                                                

A Murradweg

Az alábbiakban a Murradweg kerékpárúttal kapcsolatos legfontosabb információkról adunk rövid, de lényeges áttekintőt:

 

Útszakasz: A Lungau üdülőterületen található Muhrtól a stájerországi termálvidéken fekvő Bad Radkersburgig és tovább egészen Szlovéniáig – az egyes szakaszok tetszés szerint alakíthatók és kombinálhatók. Mindenképpen szerezzen be térképeket (például az Esterbauer kiadónál megjelent „Murradweg“ bikeline-útikalauzt), ugyanis hihetetlenül szép és sokszínű kitérőkre és kerülőutakra bukkanhat.

Javasolt időbeosztás és útvonaltervezés: Kereken egy hétre és a látnivalók megtekintéséhez szükséges tartalékidőre van szükség. A Murradweg mentén a vendéglátók szívesen nyújtanak segítséget az útvonaltervezésben. Természetesen információt adnak a kerékpárkölcsönzőkről és a szolgáltató helyekről, valamint a túra menti látványosságokat illetően számtalan kiváló tippel szolgálnak.

Hossz: 457,3 km (kiegészítő változatok nélkül)

Legmagasabb / legalacsonyabb pont: 1.765 m / 128 m

Nehézségi fok: Könnyű, túrakerékpárosok számára. Az út összességében mindig lefelé vezet, közben azonban az elején emelkedők is várják. Részletes magassági információkat a Murradweg túraportálján talál.

Út: Aszfaltozott és jó burkolatú kerékpárutak.

Ideális utazási időszak: Április végétől október közepéig

Megfelelő kerékpár: Túra- vagy trekking kerékpár,

Táblák: Végig zöld táblák „R2 Murradweg“ fehér felirattal, Graz város területén fehér táblák zöld felirattal és R2 jelzéssel.

Gyermekekre vonatkozó információk: Az út csak kerékpáros jogosítvány ill. tanfolyam elvégzése mellett és ezáltal a megfelelő közúti kerékpáros tapasztalat megléte esetén ajánlott.

E-kerékpárok: E-kerékpárok segítségével rendkívül könnyen megtehető a Murradweg, a murradwegi vendéglátók 25 %-a rendelkezik töltőállomással!